“FAUNABEHEER RICHTER”

 Advies, Onderzoek, Ondersteuning

  beheer en schadebestrijding .


   

Hert 7 j. Introductie Leeftijdbepaling voorbeeld ree 6 j. voorbeeld ree 10 j. Start Hert 12 j. zeehond 15 j Darmparasieten Nieuws Contact/ links Disclaimer voorbeeld vos Informatie


Ton Richter is zijn loopbaan gestart als zoölogisch analist,verbonden aan het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek,

 

Na 14 jaar werd genoemde functie vervangen voor die van jachtopzichter, binnenvisser en flora en faunabeheerder/opsporingsambtenaar/ politiesurveillancehondengeleider.


Ton is op dit moment is nog steeds actief in het faunabeheer (w.o. Beheer en schadebestrijding), de faunafotografie en als bestuurslid in enige, aan het faunabeheer gerelateerde, organisaties.


Eén van de specialismen is het uitvoeren van leeftijdsbepalingen bij o.a Rood- Dam en Reewild m.b.v. “slijpplaatjes” van tanden en/of kiezen uit de onderkaak.

Deze werkzaamheden worden ook uitgevoerd voor, en in samenwerking met o.a. het Dutch Wildlife Health Centre (Faculteit Diergeneeskunde) in Utrecht en in opdracht van anderen, o.a. de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent, beheerders en particulieren.


Even voorstellen